Η φιλοσοφία μας

Μαθαίνω πως να είμαι ευτυχισμένος

Οι έντονοι ρυθμοί και το υπερφορτωμένο πρόγραμμα της σύγχρονης οικογένειας θέτουν όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη φοίτησης βρεφών και νηπίων σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό.

Αναζητώντας λοιπόν τον κατάλληλο σταθμό που θα μπορέσουν να εμπιστευτούν το παιδί τους σε αυτά τα πρώτα, κρίσιμα βήματα κοινωνικοποίησης του, οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με καινούργιες ανησυχίες και διλήμματα. Κι αυτό γιατί, ένας βρεφονηπιακός σταθμός δεν μπορεί να είναι απλά ένα μέρος που απασχολεί το παιδί τις ώρες που ο γονιός βρίσκεται στη δουλειά.

Πρέπει να είναι πρότυπο οργάνωσης χώρου, ευέλικτο και ευχάριστο, που επικεντρώνεται στο παιδί και όχι μόνο στην κατάκτηση της γνώσης. Πρέπει να είναι τέτοιο το περιβάλλον, ώστε τα αντικείμενα και οι λιλιπούτειοι χρήστες τους να μαθαίνουν να συνυπάρχουν και να αναπτύσσουν δράσεις, συνεργασίες και ανθρώπινες σχέσεις. Τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και το εξειδικευμένο προσωπικό να δίνουν την απαραίτητη έμφαση στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών με στόχο την ενεργητική, βιωματική και συνεργατική μάθηση. Και το παιχνίδι, αλλά και τα λάθη των παιδιών, να γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού μαθήματος. Γιατί ένας βρεφονηπιακός σταθμός δίνει στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν στο μέλλον ευτυχισμένοι ενήλικες.

Και κάπως έτσι, με αυτή τη φιλοσοφία, γεννήθηκε το Bee Happy.

Στο Bee Happy ανοίγουμε τις πόρτες μας στην οικογένεια και τα παιδιά με στόχο να προσφέρουμε ένα σχολικό περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά θα αποκτούν όχι απλά τις γνώσεις, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία σκέψης για να κατακτήσουν τη γνώση. Γιατί η κατάκτηση της γνώσης, διαδικασία δύσκολη αλλά συνάμα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα, οδηγεί στη δημιουργία χαρούμενων ατόμων και η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών θα τα βοηθήσει να εξελιχθούν σε ισορροπημένους και δημιουργικούς πολίτες του αύριο, σε ευτυχισμένους ανθρώπους.

Γνωρίστε μας

Ο χώρος μας

Ποιοι είμαστε

Νανούρη Νικολέττα

Αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και απόφοιτη του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το κέντρο μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης στο ετήσιο πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή με τίτλο Ειδική Αγωγή: Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία, Δυσαριθμησία, Διαταραχές Συμπεριφοράς, Υπερκινητικότητα, Ψυχικές Διαταραχές Αυτισμός, Συμβουλευτική Γονέων»

Στον χώρο της προσχολικής αγωγής δραστηριοπούμαι από το 2004 έως και σήμερα. Μέσα από συνεχείς επιμορφώσεις και σεμινάρια η επαγγελματική μου πορεία επεκτείνεται έως τις εκπαιδευτικές τάξεις Δημοσίων ΙΕΚ ως καθηγήτρια σε τμήματα βρεφονηπιοκομίας μέχρι και ως ανιματέρ σε παιδικά party. Η μητρότητα ήρθε να ολοκληρώσει το παζλ της εκπαίδευσής μου στον τομέα της προσχολικής μου εμπειρίας και να μου δώσει δύναμη να κάνω πραγματικότητα το όνειρο μιας ζωής . Ένα εκπαιδευτικό χώρο για παιδιά που θα επιστρέφουν στο σπίτι τους πλημμυρισμένα με αγάπη και χαμόγελο. Ένα σχολείο με εν συναίσθηση για ευτυχισμένα παιδιά.